Het milieu verplicht

STEICO – ecologisch en duurzaam


STEICO-producten zijn op meerdere vlakken ecologisch. De isolatiematerialen helpen waardevolle energie te besparen en verminderen zo de milieubelastende effecten, die bij de productie van energie ontstaan. Zo kunnen met STEICO isolatiematerialen zonder problemen gebouwen volgens de passiefhuis-norm gebouwd worden, en ook bij ombouwwerken kunnen tot 80% energiebesparing bereikt worden.*

Het gebruik van STEICO-producten betekent bovendien een bijdrage tot de vermindering van het broeikasgas CO2. Tijdens de groeifase binden planten CO2 en onttrekken het zo aan de atmosfeer. Zo is bijvoorbeeld in een 1 m3 hout tot 1t CO2 gebonden. In de vorm van isolatiematerialen blijft dit CO2 gedurende de hele levensduur van de producten zeker bewaard. Zo bindt het STEICO isolatiemateriaal, dat voor de complete isolatie van een gemiddelde eenfamiliewoning gebruikt wordt, CO2 als een kleine wagen op 50.000 km vrijzet.


Ecologie begint voor STEICO echter al bij de aankoop en de productie. Het hout voor onze producten komt daarom uit verantwoordelijk bosbeheer volgens de strenge regels van de FSC® (Forest Stewardship Council®) of de PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Daarmee wordt gegarandeerd dat ons hout afkomstig is uit bossen die duurzaam beheerd worden en waar ook rekening gehouden wordt met sociale vereisten. In onze productiecentra beschermen wij het milieu door gesloten waterkringlopen of een milieuvriendelijke afvalverwijdering. Door een eigen biomassakrachtcentrale in de vestiging Czarnków zijn wij er al in geslaagd om ongeveer 30% fossiele energiedragers te besparen – een dergelijke krachtcentrale wordt op dit ogenblik in de vestiging Casteljaloux gebouwd.

Meer informatie over de FSC®-certificaten van het STEICO concern vindt u op:
www.fsc-info.org

Als lid van de WWF Wood Group zet STEICO zich bovendien actief in voor het behoud van onze bossen.* Modelrekening op wens verkrijgbaar. Het besparingspotentieel heeft betrekking op de jaarlijkse behoefte aan verwarmingswarmte.

Op STEICO kwaliteit kunt u bouwen

 

Vandaag en vele jaren    kwaliteit van STEICO

Bij STEICO isolatiematerialen uit houtvezel kunt u vertrouwen stellen in de kwaliteit van de marktleider. Van de grondstof tot de afgewerkte isolatieplaten doorlopen onze producten een groot aantal controles en kwaliteitstesten. Daarmee garanderen wij dat alleen perfecte waar onze fabriek verlaat.


Verder zijn de productie en ontwikkeling van isolatiematerialen uit houtvezel in de vestiging dort Czarnków door de ondernemingsgroep TÜV Süddeutschland met een kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001:2008 gecertificeerd.


Wij hechten niet alleen veel waarde aan de werking van onze producten maar ook aan hun ecologische kwaliteit. Het hout dat STEICO gebruikt voor haar houtvezel-isolatieproducten is dan ook FSC of PEFC gecertificeerd. Daarmee garanderen we dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.
Het verheugt ons dat de uitstekende kwaliteit van onze producten ook regelmatig door onafhankelijke instanties, zoals het onafhankelijke Duitse Öko-Test-Verlag bevestigd wordt. Zo bent u er zeker van dat STEICO producten u niet alleen vandaag, maar ook vele jaren daarna goede diensten zullen bewijzen.

Informatie direct downloaden

© 2019 STEICO SE